Ga terug

Aanpak projecten

 

Eoly Coöperatie werkt voor de bouw en de exploitatie van windturbines samen met Eoly, de duurzame energieleverancier van Colruyt Group. Eoly heeft nu al heel wat ervaring met duurzame energie, en dus ook met onshore windprojecten.

Eoly zorgde voor de nodige studies, voorbereidingen en de vergunning van de turbines. Op die manier werd het risico en de voorafgaande financiering van de ontwikkeling door Eoly gedragen. Ondertussen heeft Eoly Coöperatie de vergunningen voor het nieuwe windpark verkregen.

Het park bestaat uit turbines van Eoly en de coöperatie, en wordt in één keer gebouwd. Eoly neemt de opvolging van deze bouwwerken voor zijn rekening.

Daarna wordt Eoly Coöperatie eigenaar van de turbine. Voor de exploitatie van de windturbines vertrouwt ze verder op Eoly. Dat heeft drie grote voordelen voor de coöperatie: Eoly beschikt over de nodige expertise, de middelen worden efficiënter ingezet en de kosten worden verdeeld.

 

Samen investeren

Nu alle vergunningen voor de turbine er zijn, start de bouw. Particulieren, en buurtbewoners in het bijzonder, krijgen de mogelijkheid om via Eoly Coöperatie mede-aandeelhouder van de windturbine te worden. Eoly Coöperatie haalt dus enkel geld op als er een nieuwe turbine bijkomt. Zo is er zekerheid dat het geld van de coöperanten snel wordt geïnvesteerd en sneller kan renderen.

Beslis je om te investeren door B-aandelen te kopen? Dan word je mede-aandeelhouder van de coöperatie en dus van alle projecten waarin de coöperatie investeert. Als particulier kan je tot 20 B-aandelen met een nominale waarde van € 250 kopen. Zo wordt een windturbine echt een project van de lokale gemeenschap.

 

Meer weten?

Lees ook de voordelen van coöperant worden. Voor alle details rond de coöperatie kan je ook de statuten en de veelgestelde vragen raadplegen.