Ga terug

Eoly Coöperatie

Coöperatie

De opwarming van de aarde tegengaan vergt een inspanning van de hele maatschappij. Colruyt Group draagt zijn steentje bij door in te zetten op duurzaam ondernemen. Daarbij kunnen we rekenen op Eoly, onze eigen leverancier van groene energie. In de jaren 90 pionierde Colruyt Group al met de bouw van een eerste windturbine. Via Eoly Coöperatie stellen we onze toekomstige windturbineprojecten open voor participatie. Beslis je om te investeren? Dan help je zo de energievoorziening in ons land te verduurzamen. Bovendien heb je als coöperant recht op een eventueel dividend.

Hou me op de hoogte

 

Samen met de buurtbewoners

100% duurzame energie, dat is de filosofie van Eoly. Dat betekent niet alleen dat we investeren in technologie als windturbines, zonnepanelen en warmtekrachtkoppeling. We willen ook de buurtbewoners betrekken bij onze windturbineprojecten. Vandaar dat we een deel van onze projecten openstellen voor participatie via de cvba Eoly Coöperatie. Na de buurtbewoners kunnen ook andere particulieren, zoals klanten en personeel van Colruyt Group, rechtstreeks participeren.

 

Hoe werkt Eoly Coöperatie?

Dankzij Eoly Coöperatie investeer jij mee in onze windturbineprojecten via directe participatie. 

Van zodra de definitieve vergunningen van een nieuw windproject goedgekeurd zijn, kunnen eerst buurtbewoners een B-aandeel van die coöperatie kopen, gevolgd door andere particulieren. De coöperatie investeert vervolgens het verzamelde bedrag in een windturbine. Als coöperant word je mede-aandeelhouder van de windturbine in jouw buurt en profiteer je mee van de opbrengst.

 

Voordelen voor coöperanten

  • Recht op een eventueel dividend
  • Medezeggenschap in de algemene vergadering
  • Jaarlijkse mogelijkheid om uit de coöperatie te stappen
 

Bekijk hier alle modaliteiten

 

Investeer mee in duurzame energie